סחיטה באיומים – הגדרתה היא איום על אדם כלשהו על מנת שהוא יבצע מעשה מסוים או לחילופין למנוע ממנו מלבצע מעשה כלשהו אשר הוא בעצם רשאי לעשות.
האיום יכול להביא לידי ביטוי בצורת שונות. היא יכולה להיות באמצעות אמירה בעל פה והיא גם יכולה להיות בכתב, ואפילו באמצעות סחיטה דרך האינטרנט. גם איומים על ידי מעשים עשויים להוות איומים לכל דבר. האיום לא חייב להיות איום נורא. הוא יכול להיות איום על רכושו שלשל המאוים, איום על שמו הטוב, איום לפרסום דברים שנוגעים לחיים הפרטיים של האדם או פגיעה בצנעת הפרט. מובן כי סחיטה באיומים כוללת גם אימים בחטיפה וכמובן איומים ברצח. החוק נוקט בלשון רחבה והיא מגדירה את הסחיטה באיומים בהגדרה – "הטלת אימה בדרך אחרת" כאשר מדובר בחלופה אפשרית לביצוע עבירה של סחיטה באיומים.
איום על אדם אחר
חשוב לציין כי סחיטה באיומים היא לא רק איום על אותו אדם. האיום יכול להיות גם מכוון לאדם אחר אשר המאוים הוא בעל זיקת עניין לגביו. זיקת עניין זה משהו שיכול להתקיים כאשר יתעוררו בליבו של המאוים תחושת של פחד, של חשש, של חרדה בגלל הזיקה שלו לאדם אשר אליו מכוונים את האיום.
איום כדין ואיום שלא כדין
איום כדין זהו איום אשר יפגע באחד מהאינטרסים המוגנים אך הוא מבוצע בדרכים לגיטימיות על מנת לממש זכות חוקית של האדם המאיים.
כך לדוגמא אם אדם פגע באדם אחר, יכול הנפגע לומר "אני אתבע אותו על כל שקל שיש בידיו". אז לא באמת מדובר על עבירה באיומים היות ובעצם מדובר בדרך פעולה שהיא משפטית ולגיטימית לצורך מימוש הזכות לקבלת פיצוי מהאדם שהזיק לזולתו.
איום שהוא אינו כדין מתקיים כאשר לא מדובר בדרך פעולה לגיטימית לצורך מימוש הזכות. כך לדוגמא כאשר האיום הוא באמצעות תקיפה, באמצעות כליאת שווא, בעוון לשון הרע, עוון תקיפה וכדומה.
איום נוסף שהוא לא כדין זה איום להשמיץ וללכלך על האדם המאוים באתרי אינטרנט.
חשוב לדעת כי האיום בפני עצמו הוא בעייתי ואינו חוקי. במקרים והוא הוביל לעשיית המעשה עליו היה האיום, העונש יהיה חמור יותר. בכל מקרה בו קיבלתם איומים או סחיטה מאדם אחר, מומלץ לפנות בהקדם לקבלת סיוע משפטי של עו"ד מנשה רון המנוסה בעבירות מסוג זה.