מתי את, כאישה גרושה במסגרת הליך גירושין אמורה לקבל את כתובתך? איך תובעים כתובה?
תחילה חשוב
מאוד להבין מהי הכתובה ומה היא כוללת?
הכתובה היא
מסמך משפטי –דתי בשפה הארמית אשר מחייב את הבעל כלפי האישה אליה נישא במקרה של
גירושין או פטירה. פעמים רבות מחייב בית הדין הרבני בסכום הנקוב בכתובה את הגבר,
אשר סכום זה יכול להגיע אף למאות אלפי שקלים ואף יותר, כל עוד נסיבות המקרה
מצדיקות זאת על פי שיקול דעתו של הדיין בבית הדיין הרבני.
מעמד הכתובה בבית הדין הרבני בעת גירושים
בעת מהלך הגירושים בבית הדין ובפרט בעת תביעת דמי הכתובה, בוחן הדיין הרבני בבית הדין הרבני האם במקרה המסוים של הגירושין שהובאו בפניו ישנן סיבות אשר בהתאם להלכה היהודית, מאפשרות לו לשלול את הזכויות הכתובות בכתובה מהאישה או לחילופין לצמצם את הסכום בנקוב בה. במידה ולא מצא בית הדין הרבני עילה לשלול מהאישה את הסכום המצויין בכתובה, , אז בית הדין מחייב את הבעל המתגרש לשלם לאשתו לשעבר את הסכום הנקוב בכתובה במלואו.
הסכום בהתאם לאשמה בגירושין
בית הדין הרבני מייחס חשיבות רבת תוקף לצד אשר בחר לפרק את החבילה ובעצם בודק מי הוא הצד אשר גרם לפרידה בפועל. החלטתו זו תהיה בצורה ברורה בהתאם לראייתו את הדברים בנושא הגורם העיקרי לפרידה.
בתי הדין הרבניים
בתי הדין הרבניים מוכרים כנוטים לצידו של הגבר. הגישה של בית הדין הרבני היא נוטה לטובת הגבר במהלך הליך הגירושין ולא ידאגו לטובתה של האישה.
קחי זאת בחשבון! לכן מומלץ להיעזר בשירותים של עורך דין לענייני גירושין.
תביעת כתובה לאחר גירושין
קחי בחשבון, שלא תצלחי לתבוע את הכתובה שלך אם עזבת את הבית, עזיבת הבית על ידי האישה עלולה לגרום לאובדן הזכויות הכתובות בכתובה. משמע- לאבד את הכסף שסכומו קבוע בכתובתך. אם הסיבה לא תהיה מוצדקת מבחינת בית הדין הרבני, בעזיבתך את הבית המשותף שלך ושל בן זוגך בעבר, הסכום שכתוב בכתובה לא יהיה תקף בעבורך. מדובר על עשרות ומאות אלפי שקלים.