זוגיות עלולה להיות מאוד עדינה ולהישבר די בקלות אם לא נשמור עליה היטב. זוגות רבים מתעצלים לתחזק את הזוגיות שלהם ולבסוף צוברים משברים בזוגיות שלעיתים אין אפשרות לתקנם. לכולנו יש תקופות טובות ותקופות פחות טובות בזוגיות אך זה לא אומר שצריך לוותר בקלות. בעיות בזוגיות נוצרות כשמניחים לדברים הקטנים להתפתח ולהפוך לאסונות. נורא חשוב לפתור וויכוח אפילו הקטן ביותר ולא להשאיר את זה עומד באוויר. כשאנחנו משאירים דברים פתוחים ומתעלמים, הכעס מצטבר ולבסוף מתפוצץ לנו בפרצוף. על כן, החלטנו ללקט לכם 5 טיפים כיצד לשרוד משבר בזוגיות:
1. לא לשמור בלב
בכדי למנוע משברים נוספים בזוגיות שלכם, השתדלו לא לשמור בלב. אם יש משהו שמפריע לכם בבן או בת הזוג, שתפו אותו או אותה ואל תעמיסו על הלב שלכם. אם לא תדברו בחופשיות עם בן או בת הזוג, יצטבר אצלכם כעס מסוים שדחקתם הצידה והוא עלול להתפרץ בשלב מאוחר באופן משמעותי מאוד שיסכן את הזוגיות שלכם.
אם רע לכם, הזמן לא באמת יעשה את שלו אלא גרוע יותר. עדיף לכם לפתוח וויכוח קטן שיסתיים במהרה ולא לאגור את הכעס ואת האכזבה שלכם עד כדי יצירת מפלצת שתסיים את הזוגיות.
2. לדבר זו עם זה
תקבעו יום בשבוע בו אתם יושבים יחד לבד בבית קפה או בבית ומדברים. לעיתים כשאנחנו חיים יחד אנחנו חושבים שלדבר זה משהו מובן מאליו, אך יש זוגות רבים שחיים יחד שנים ושכחו כבר איך זה לדבר עם בן או בת הזוג שלהם. אנחנו עלולים למצוא את עצמנו חיים עם שותף זר שלא ממש שותף לחיים שלנו.
נורא חשוב שתקבעו יום מסוים ושעה כדייט שיחה, תספרו אחד לשנייה את מה שעל ליבכם ותשתפו בחוויות שלא סיפרתם. אם תתעלמו אחד מהשנייה ותחיו באותו בית בלי באמת לשוחח ולפרוק דברים שעל הלב, תראו את עצמכם במהרה מפרקים את החבילה.
3. היעזרו בגורמים מקצועיים
תיפנו לייעוץ זוגי, למרות שאתם מאמינים כי תוכלו לפתור את המשבר הזה לבד. כשמדובר במשבר רציני בזוגיות ולא עוד וויכוח שיכול להסתיים בפרחים, חשוב שיהיה צד נוסף לסיפור שלכם. היועץ יוכל לעזור לכם מנקודת מבט חיצונית של מישהו ללא אינטרסים. כשיש לכם משבר אתם עלולים לתת פיתרון שיגרום רק לכם לרווחת אנחה אך לא לבן או בת הזוג.
היועץ יוכל לפתור עימכם את הבעיות בכדי ששתי הצדדים יצאו מרוצים ולא רק אחד מהם. לעיתים גוף שלישי עוזר לנו להיפתח יותר אחד מול השנייה. כאשר אנחנו בתוך זוג מספרים דברים אחד לשנייה, לעיתים אנחנו לא מספרים הכול כי זה נראה לנו מיותר. כשאנחנו יושבים יחד עם צד שלישי בכדי לספר לו מקרים מסוימים, אנחנו נפתחים יותר ונותנים לבן או בת הזוג הזדמנות לשמוע את כל הסיפור מהצד.
4. אל תיתנו למשבר לשבור אתכם!
אל תגרמו למשבר בזוגיות להרחיק אתכם אחד מהשנייה, מאחר וזה עלול לגרום למשבר גדול יותר. נכון, לנהל זוגיות מוצלחת זה לא קל בכלל, אך ישנם זוגות שחווים משבר קטן ומחליטים לישון בחדרים נפרדים עד שיחלוף המשבר. סיטואציה כזו עלולה רק להחמיר את המצב ולא לתקן אותו! אתם עלולים לעשות נזק גדול יותר ליחסים שלכם ולהישאר בחדרים שונים במשך שנים. הקרבה והמגע נורא חשובים אפילו בשעות משבר, זה הזמן שלכם להתקרב ולהשקיע בכדי להעלים את המשבר שחי בזוגיות שלכם.
5. שימרו על פרופיל נמוך
השתדלו להשאיר את המשבר שלכם ביניכם ובין המטפל הזוגי ולא בידיעת הכלל. לעיתים אנשים עלולים ליצור פיל מעכבר ולגרום למשבר שלכם להיראות כגדול הרבה יותר ממה שהוא. במידה ותספרו לאחד מהחברים שלכם על המשבר כן זה עלול לעזור לפרוק, אך גם עלול להגדיל את המשבר.
ברגע שהחבר יעביר הלאה את מה שסיפרתם לו זה עלול לחזור אליכם כמו בומרנג. החבר יספר לאשתו את הסיפור והיא תדווח לבת הזוג שלך וכמובן בדרך תשנה חלק מהסיפור ותנפח אותו. מצב כזה הוא בהחלט סכנה גדולה לזוגיות שלכם, אתם עלולים לריב אחד עם השנייה רק בגלל שהבנתם לא נכון את הסיפור. תשמרו לעצמכם את המשברים, כך גם תצליחו לפתור אותם מהר יותר.
לסיום – אל תאבדו תקווה!
לכולנו יכולות לצוץ במהלך השנים בעיות בזוגיות, אין דבר כזה זוגיות מושלמת. החוכמה הגדולה היא לדעת כיצד לעמוד מול הבעיות הללו וכיצד לפתור אותן. אם תשקיעו מאמץ קטן ולא תרימו ידיים, אתם יכולים לא רק לפתור את המשברים בזוגיות שלכם אלא גם לשפר אותה. מצד שני, יש מקרים שבאמת זה לא הולך ואין סיבה "להישאר בכח", לכן אם הגעתם להחלטה הדדית (או לא) שזה המצב, תמשיכו הלאה – זה הרבה יותר בריא לכם וישתלם בהמשך הדרך. בהצלחה!
אני ממליצה על הספר של דוקטור דריה מעוז ודבש ניב "זוגיות מדריך למשתמש"
קיבלתי את ההמלצה על הספר הזה בסדנא מעניינת של מכון אושר בירושלים, הציל לי את המשפחה…
תודה
הראלה