הרטבת לילה היא דבר מעיק ומציק מאוד. גם ההורים וגם הילדים שמרטיבים מתמודדים עם הדבר. ומקווים כל כך שהנה, הדבר הזה מאחוריהם. וכל הלילות מעתה ועד עולם עתידים להיות יבשים ונעימים. אבל המציאות טופחת לא פעם על הפנים, ומסבירה למתמודדים כי הדבר לא עובר מעצמו. יש תופעות שצריך לטפל בהם בצורה מקצועית כדי להתגבר עליהם.
ד"ר קובי שגיא על הפסקה עצמית של הרטבת לילה
על פי הסטטיסטיקות אחוזי ההרטבה הולכים ופוחתים במהלך השנים. כלומר, בגיל הצעיר יש אחוז גבוה למדי של ילדים מרטיבים. ככל שהגיל של הילדים עולה כך האחוז הולך וקטן. יש ילדים שיפסיקו להרטיב בגיל שמונה, אחרים בגיל עשר. ויש שיתמודדו עם ההרטבה גם בגיל הנעורים ואפילו בגיל מאוחר. אמנם בשנים הראשונות אנחנו יכולים לקוות כי הסטטיסטיקות יעבדו גם עלינו, ואנחנו מלאי תקווה, כי הנה בקרוב ממש אנחנו מסיימים עם התופעה המעיקה הזו. אבל ככל שהשנים עוברות אנחנו מגלים כי ההרטבה מעיקה ומרטיבה מאוד, היא פוגעת בשלוות החיים שלנו, וגורמת למועקה ולבעיה תדמיתית בעיני עצמנו. כך שלא נכון יהיה להמתין בסבלנות שהתופעה תחלוף מאליה.
מה נכון לעשות לשיטת ד"ר טל שגיא?
לפי גישתו של המומחה בתחום, ד"ר טל שגיא, לא נכון להמתין שהדבר יחלוף מאליו. כי למה לנו לסבול או לתת לילד שלנו להתמודד עם בעיה לא נעימה שכזו? למה להמתין שההרטבה תיפתר מאליה, אם הדבר עשוי לקחת עוד שנה, שלוש ואפילו יותר? ובכלל, מי אמר שהתופעה אכן תיעלם מיום מן הימים? מסתבר כי הזנחה עלולה לפגוע ביכולות האישיות ובאמון הבסיסי שיש לנו ביכולת של עצמנו לשמור על הסוגרים. וכך להעמיק את הבעיה.
אז מה עושים?
הפתרון האופטימלי נמצא בקליניקה של ד"ר קובי שגיא. זו הכתובת לילדים ולהורים שמתמודדים עם הרטבות לילה ועם מצוקה שנובעת בגין כך. הטיפול שיינתן יותאם היטב לנתונים האישיים של המטופל, והוא מכוון היטב למטרת העל – גמילת הילד מהרטבות לילה. חיזוק האמון האישי וקבלת חיזוקים חיוביים תביא להצלחה הגדולה.