הסכמי ממון מקובלים זה שנים מדינות שונות ברחבי העולם ומתייחסים אליהם כאל 'גלגל הצלה' מהיר במקרה בו בני הזוג מחליטים להיפרד. בישראל כל הקשור אל הסכמי ממון ובכלל תחום הגירושין נתקל בקשיים מסוימים ורק בשנים האחרונות אנשים מתחילים להבין את החשיבות של הסכמים אלו. מאמר זה יגולל את כל הנקודות החשובות אותן יש לדעת אודות הסכם זה. אך אם תרצו להעמיק את הידע בנושא עוד יותר, אתם מוזמנים לקרוא מידע נוסף על הסכמי ממון כאן.
הסכמי ממון- בטחון בכל מצב
חשוב להבין כי הדעה הרווחת וההבנה של אנשים רבים משתנה לאורך השנים. אם בעבר לא היה מקובל להתגרש ואנשים נשארו אחד עם השני שנים גם אם דובר על חיי סבל וזאת בתנאי שהם לא יוכנסו לאותה סטאטוס נוראי של גרוש או גרושה, כיום אנשים רבים מתגרשים כאשר הדעה המובילה כאן היא שאם לא טוב, אין סיבה להישאר יחדיו ולאמלל אחד את השני ואף את הילדים בריבים אימתניים.
דבר זה תקף גם לגבי הסכמי ממון. בעבר, זוגות צעירים נמנעו לחתום על הסכמים אלו משום שחשבו בתמימותם כי חתימה על הסכם חשוב זה משמע הסכמה כי הם יתגרשו יום מן הימים וכי הדבר החשוב ביותר בין הצדדים הוא אהבה. כיום, זוגות מבינים כי אין קשר בין הדברים ורבים בוחרים לחתום טרם החתונה או אחריה על הסכמי ממון אשר מבטיחים כי במקרה של גירושין ההסכם החלוקה בו הם מעוניינים הוא זה שייצא לפועל וזאת בהתאם למה שסוכם מראש.
הסכמי ממון- נקודות חשובות
- קהל יעד- הסכמים אלו מיועדים לא רק לזוגות אשר עתידים להתחתן, אלא גם לידועים בציבור, לזוגות חד מיניים וכן לזוגות אשר כבר התחתנו.
- עורך דין – חובה שעורך דין אשר מתמחה בכל הקשור אל גירושין ודיני משפחה יהיה זה שיערוך את הסכם הממון. חשוב לדעת כי כל עורך דין יכול לעשות זאת, אך על מנת למנוע עוגמה עתידית ההמלצה היא לעורך דין אשר מבין את תהליך הגירושין, הזכויות של בני הזוג והדקויות בכל התהליך המשפטי.
- אישור- הסכמי ממון חייבים להיות מאושרים על ידי שופט בבית משפט. כל אפשרות אחרת אינה תקפה וברגע האמת לא תהיה אפשרות לתבוע את המגיע על פי חוזה בהוצאה לפועל.